Jaunie BMW 4. sērijas Coupe automobiļi

(19.06.2013.)

Jaunie BMW 4. sērijas Coupe automobiļi ir sākums jaunam laikmetam BMW kupeju attīstībā. Ceturtās paaudzes sportiskie vidējās klases BMW Coupe automobiļi ir transformējušies jaunos BMW 4. sērijas Coupe automobiļos, kas elites segmentā demonstrē pašas izcilākās estētiskās īpašības un dinamiskumu. To stilistiskās iezīmes nodrošina iespaidīgu skatu uz ceļa, izcilu dinamiskumu un braukšanas prieka pārpilnību. Patiesi, jaunie BMW 4. sērijas Coupe automobiļi ir lielisks līdzsvarotu proporciju paraugs, kas sasniegts šo automobiļu sērijas attīstības rezultātā. Cipars “4” automobiļu nosaukumā iezīmē šo jauno laikmetu Coupe automobiļu attīstībā un norāda ne vien uz to izcilo dizainu, bet arī uz arvien lielākām tehniskām atšķirībām, salīdzinot ar BMW 3. sērijas automobiļiem.

Jaunie BMW 4. sērijas Coupe automobiļi ir acīmredzami platāki un ar lielāku garenbāzi salīdzinājumā ar priekštečiem — BMW 3 sērijas Coupe automobiļiem, un to dinamiski izstieptais kupeju siluets atrodas ievērojami tuvāk zemei. Tādējādi, pateicoties BMW raksturīgajām īsajām pārkarēm, garajiem dzinēja pārsegiem un salonam ar plūstošo jumta līniju, BMW 4. sērijas Coupe automobiļi piedāvā nevainojamu vizuālo līdzsvaru. Automobiļa izteiksmīgā priekšpuse ar tādām BMW raksturīgajām dizaina īpašībām kā divkāršas elipsveida radiatora režģa apmales, divi apaļie priekšējie lukturi un spēcīga gaisa ieplūde virsbūves priekšpusē demonstrē tā radniecību ar BMW 3 sērijas Coupe automobiļiem. Tomēr BMW 4. sērijas Coupe automobiļu interpretācija, kas ir sportiskāka, uzsver arī to dinamisko pārliecību. Jauns elements BMW 4. sērijas Coupe automobiļos ir gaisa spiediena izlīdzinātāji, kas piestiprināti priekšējo riteņu arkas aizmugurē, lai šajā zonā samazinātu pretestību. Kupejas spēcīgās riteņu arkas un platā šķērsbāze ir devušas īpaši vērtīgu ieguldījumu aizmugures tradicionālā dizaina risinājumā ar izteiksmīgajām horizontālajām līnijām.

Individuālais aprīkojums automobiļa salonam un ārpusei
BMW 4. sērijas Coupe automobiļu salonam vienlaicīgi ir raksturīgs gan sportisks valdzinājums, gan ekskluzivitāte. Visas automobiļa vadības sviras ir ergonomiski izvietotas apkārt vadītājam un nodrošina viņam vai viņai optimālu piekļuvi visām funkcijām. Stingrās sēdekļu kontūras salona aizmugurē apstiprina BMW 4. sērijas Coupe automobiļu sportisko stilu. Aizmugures sēdekļa atbīdītie galvas balsti un platie, savienotie sāna atbalsti rada iespaidu par divām atsevišķām sēdvietām. Augstvērtīgu materiālu kombinācijas un nepārspējama apdares kvalitāte akcentē BMW 4. sērijas Coupe automobiļu izsmalcināto stilu. Kā alternatīvu standarta specifikācijai klienti var izvēlēties kādu no trim aprīkojuma kombinācijām un "M Sport" komplektāciju. "Sport Line", "Modern Line" un "Luxury Line" komplektācija dod iespēju automobiļa ārpusei un salonam piešķirt acīmredzami individuālu izskatu.

Pirmšķirīga braukšanas dinamika
Galvenie elementi, ko braukšanas pieredzē atklāj BMW 4. sērijas Coupe automobiļi, ir to iespaidīgā braukšanas dinamika un nodrošinātie vadāmības parametri. BMW inženieriem ir izdevies veikt nozīmīgus uzlabojumus tādās jomās kā stūrēšanas pareizība, precizitāte un veiklāka vadāmība, kā arī joprojām turpinās darbs, izstrādājot jaunajiem BMW 4. sērijas Coupe automobiļiem arvien videi draudzīgākus dzinējus. Mūsdienīga šasiju tehnoloģija, stabila elektriskā stūres sistēma, svara sadalījums 50:50, precīzas regulēšanas programma vēja tuneļos un novatoriska vieglas konstrukcijas koncepcija ir līdzekļi šo mērķu sasniegšanai.

Jaunajiem BMW 4. sērijas Coupe automobiļiem ir garāka garenbāze, platāka šķērsbāze un zemāka apakšējā daļa nekā BMW 3. sērijas Coupe automobiļiem, kurus tie nomaina. Zemāks atsperojums automobiļa smaguma centru pazemina par 500 milimetriem, un tādējādi tam tagad ir zemākais automobiļa smaguma centrs šā BMW modeļa sērijā. Līdz ar to jaunie BMW 4. sērijas Coupe automobiļi ir vieni no sportiskākajiem sērijveidā ražotajiem automobiļiem BMW klāstā un nosaka jaunus, dinamiskus standartus šajā segmentā.

Viens automobiļa modelis rūpnīcā tiks aprīkots ar sešu cilindru dzinēju, un divi — ar četru cilindru dzinēju
Sportiskais divu durvju modelis rūpnīcā tiks aprīkots ar šādiem dzinējiem: sešu cilindru benzīna dzinējs modelim BMW 435i Coupe, četru cilindru benzīna dzinējs modelim BMW 428i Coupe un četru cilindru dīzeļdzinējs modelim BMW 420d Coupe. Visi šie dzinēji darbojas, izmantojot jaunāko "BMW TwinPower Turbo" tehnoloģiju, un spēj attīstīt no 135 kW/184 zs līdz 225 kW/306 zs lielu jaudu. Šie vismodernākie dzinēji ne vien ļauj BMW 4. sērijas Coupe automobiļiem sasniegt ievērojamu paātrinājumu un elastību, bet arī sniedz ieguldījumu automobiļa inteliģentajā vieglas konstrukcijas koncepcijā, lai turpinātu uzlabot braukšanas dinamiku un samazinātu degvielas patēriņu.

Sešu ātrumu manuālā pārnesumkārba vai astoņu ātrumu Sporta automātiskā pārnesumkārba
Enerģija no dzinējiem ar sešu ātrumu manuālās pārnesumkārbas (standarta variants) palīdzību tiek pievadīta aizmugures riteņiem. BMW kā papildiespēju varēs piemērot arī visus dzinēja variantus — ar astoņu ātrumu Sporta automātisko pārnesumkārbu, kas vadītājam ļauj mainīt pārnesumus manuāli, kā arī izmantot pārnesumu pārslēgšanas lāpstiņas uz stūres. Divus pielāgotus benzīna dzinēja modeļa variantus ar "BMW xDrive" inteliģento četru riteņu piedziņas sistēmu var izvēlēties no sākotnējās rūpnīcas komplektācijas.

"BMW EfficientDynamics"
Braukšanas prieks, ko piedāvā jaunie BMW 4. sērijas Coupe automobiļi, ir izcilas ekonomijas un sportiskas dinamikas rezultāts. Stimulu atrast iespējas degvielas taupīšanai deva "BMW EfficientDynamics" attīstības stratēģija, kuras rezultāti ir saskatāmi gandrīz katrā šā jaunā modeļa jomā. Turklāt lietderības koeficientu palīdz uzlabot arī benzīna dzinēji un dīzeļdzinēji ar to uzlaboto degvielas ekonomiju, automobiļa inteliģentā vieglas konstrukcijas koncepcija un pilnveidotā aerodinamika — gaisa aizkari un gaisa spiediena izlīdzinātāji. BMW 4. sērijas Coupe automobiļiem var izvirzīt mērķi vienīgi sasniegt dinamisku izcilību, taču citas tehnoloģiskās iespējas, piemēram, "Auto Start Stop" funkcija, bremžu enerģijas reģenerācija, optimālās pārslēgšanas indikators un vajadzības gadījumā izmantojamas palīgierīces, ir pierādījums tam, ka tiek domāts arī par zemu degvielas patēriņu un zemu izplūdes gāzu līmeni. Patiesi, "ECO PRO" režīms dod iespēju automobilim samazināt degvielas patēriņu par gandrīz 20 procentiem. Kopā ar papildu automātisko pārnesumkārbu, tagad BMW 4. sērijas Coupe automobiļos pirmo reizi ir iekļauts arī tukšgaitas režīms. Vēl viens jaunievedums ir proaktīvā braukšanas palīgsistēma.

"BMW ConnectedDrive"
Jaunajos BMW 4. sērijas Coupe automobiļos ir izvērsta unikāla vadītāja palīdzības sistēmas un mobilitātes pakalpojumu (pieejama standartaprīkojumā vai kā papildiespēja zem "BMW ConnectedDrive" simbola) kombinācija, lai ieviestu kritērijus attiecībā uz drošību, ērtībām un informācijas un izklaides programmām. Automobiļos ir šāds aprīkojums: jaunas paaudzes navigācijas sistēma "Professional", kas piedāvā papildu iespējas, asāku grafiku un 3D elementus karšu attēlošanai; pilnkrāsu "BMW Head-Up" displejs; braukšanas palīgsistēma "Plus", kas brīdina vadītāju par iespējamu sadursmi ar gājējiem; inteliģenta LED tālo gaismu pretatspīduma palīdzības sistēma; aktīvā aizsardzība ar uzmanības palīdzības sistēmu un aktīvā kruīzkontrole ar "Stop & Go" funkciju, kas atrodas pēdējā attīstības stadijā. Attiecībā uz informācijas un izklaides programmām ļoti efektīva interfeisa tehnoloģija ļauj integrēt viedtālruņus un daudzas "Bluetooth" biroja funkcijas, kas tagad vadītājam piedāvā arī diktēšanas funkcijas pakalpojumus ar pilnu runas atpazīšanu.

BMW Group

BMW Group ir viens no veiksmīgākajiem automobiļu un motociklu ražotājiem pasaulē ar BMW, MINI, Husqvarna Motorcycles un Rolls-Royce zīmoliem. BMW Group kā pasaules mēroga uzņēmumam pieder 25 ražotnes un montāžas rūpnīcas 14 valstīs, un tā ir izveidojusi vispasaules tirdzniecības tīklu vairāk nekā 140 valstīs.

2011. gadā BMW Group visā pasaulē pārdeva aptuveni 1,67 miljonus automobiļu un vairāk nekā 113 000 motociklu. Pirmsnodokļu peļņa 2010. gadā bija 4,8 miljardi eiro, bet kopējie ienākumi – 60,5 miljardi eiro. 2010. gada 31. decembrī BMW Group strādāja apmēram 95 500 darbinieku visā pasaulē.

BMW Group panākumu pamatā vienmēr bijusi ilgtermiņa stratēģija un atbildīga rīcība. Tāpēc uzņēmums nodrošina ekoloģisku un sociālu ilgtspēju, kuras pamatā neatņemama uzņēmuma stratēģijas daļa ir vērtību kopums – augsta atbildība par izstrādājumiem un skaidra apņemšanās saglabāt resursus. BMW Group pūļu rezultātā pēdējo septiņu gadu laikā tā ir iekļauta Dow Jones ilgtspējas indeksā kā nozares līderis.